26172892_1194289420707936_8753719656944451900_o-2.png

@tulvamedia
info (at) tulvamedia.fi

Tatu A tiputtelee trapilla maustettua elämänviisautta tuoreella tuplasinglellä

Tatu A tiputtelee trapilla maustettua elämänviisautta tuoreella tuplasinglellä

Pummiharmonia ja En Kiellä Enkä Myönnä -kokoonpanoista tuttu Tatu A yllätti oululaisräppärin soolotuotannon perään kyselleet fanit 17.8 julkaistulla Huolella / Henkiin -tuplasinglellä. Helsinkiläisen Överdog levy-yhtiön julkaiseman tuplasinkun Henkiin-raidalle toteutettiin myös musiikkivideo.

Tatu A kertoo löytäneen sopivan sauman työläälle sooloprojektille, vannoen samalla kuitenkin seisovansa tukevasti En Kiellä Enkä Myönnä -poppoon riveissä. Tuplasinkun työstöön kului yhtä paljon aikaa kuin räppärin osuuksiin EKEMin edellisellä Kolmanteen Kiveen Kirjoitettu -kokopitkällä.

”Pitkään on moni kysellyt, että milloin teen jotain soolona. Olen aina kertonut olevani hidas tekemään kaikkea, ja biisi tai yksi versekin on kovan työn takana. Sitä kautta en ole ikinä luvannut mitään. Nyt ajattelin, että nyt minä sen teen”

Trap-tyyliä sanomalla

Huolella / Henkiin -singlejen lyriikat tarttuvat Tatu A:n aiemmasta tuotannosta tuttuihin kypsyyden ja vastuun teemoihin. Kuulijakunnan ei kuitenkaan tarvitse pelätä mitään pyhäkoululuentoa, sillä ryhdikäs viesti tarjoillaan perinteikkään ja terveen rap-uhon muodossa. 

”Minulla jäi vähän tuo punchline-kirjoittamistyyli päälle Kultti-possen tuotannosta. Punchline-ilmaisutyyli kiinnosti, mutta halusin lisätä siihen vielä syvyyttä”, Tatu A kommentoi sanoituksiaan.

Biittinikkarinakin kunnostautunut räppäri myöntää modernin bassovoittoisen soundin vetävän puoleensa, kunhan sisältö ja viesti eivät tipu matkasta. Henkiin-singlen tausta on niin ikään EKEMistä tutun KauhiaJuhan käsialaa.

”Nykyään tehdään tosi kovia biittejä, mutta monesti räpit tuntuvat jäävän puolitiehen”, Tatu A näpäyttää.

Vielä yksi koluamaton paikka

Henkiin-singlen musiikkivideon tuotannosta vastannut oululainen videovelho Teemu Valtanen onnistui löytämään Oulun Toppilasta hulppean, mutta jo kauan sitten hylätyn omakotitalon, jossa miehet kaksissa tuumin toteuttivat kuvaukset yhden päivän aikana.

Tuplasinkun Huolella-sisarkipaleen musiikkivideota Oulurap-fanit saavat vielä odottaa.

”Toinen video on vielä vähän auki, mutta ikinä ei tiedä mitä sitä tulee tekemään. Uutta musiikkia ollaan kuitenkin tekemässä”, Tatu A kertoo syksyn tunnelmista.

Katso Henkiin-singlen musiikkivideo alta

Henry K haastaa itsensä katu-uskottavalla rakkausbiisillä

Henry K haastaa itsensä katu-uskottavalla rakkausbiisillä

Ouluräpin klassikkokappale julkaistiin 5 vuotta sitten – kuunneltu yli 2 miljoonaa kertaa

Ouluräpin klassikkokappale julkaistiin 5 vuotta sitten – kuunneltu yli 2 miljoonaa kertaa