26172892_1194289420707936_8753719656944451900_o-2.png

@tulvamedia
info (at) tulvamedia.fi

Merikoskenkadun R-Kioskilta 1000€ lahjoitus Tulva ry:n toimintaan

Merikoskenkadun R-Kioskilta 1000€ lahjoitus Tulva ry:n toimintaan

Merikosken R-Kioskilta 1000€ lahjoitus Tulva ry-n toimintaan.jpg

Nuorten tukeminen, syrjäytymisen ehkäiseminen ja itsensä toteuttaminen ovat Tulva ry:lle tärkeitä arvoja. Yhdistyksen aktiiveihin kuuluu näitä arvoja ajavia musiikin, taiteen, tapahtumatuotannon ja nuoriso- sekä vapaa-ajanohjauksen ammattilaisia. Syyskuussa aktiivit kerääntyivät Telakalle miettimään, millä keinoin rahoitusta voitaisiin hankkia tuleviin toimintoihin, sillä mediapaja-työtoiminta vaatisi lisäbudjettia. Yhdistyksen jäsenet ovat rahoittaneet toimintaansa tähän asti pääosin itse.

Seuraavana päivänä oululaisen kulttuuriyhdistyksen sähköpostiin kilahti viesti Merikosken R-Kioskilta. Viestin sisältö oli erittäin myönteinen ja tuli ilmi, että R-Kioski lahjoittaisi Tulvan toimintaan 1000€. Summa muodostui kampanjasta, jossa jokaisesta myydystä hotdogista lahjoitettiin viisi senttiä hyväntekeväisyyteen.

Merikosken R-Kioskilla tuetaan kulttuuria ja nuorisotyötä

Tulvan toiminta nuorten ja kulttuurin hyväksi huomattiin Merikoskenkadun “ärrällä”. Tuki päätettiin kohdistaa asiakkaiden ja kauppiaan valitsemana Tulva ry:lle, joten hyväntekeväisyyskohteeksi päätyminen ei ollut sattumaa. Osalle asiakkaista ja kioskin kauppiaalle Tulva ry oli entuudestaan tuttu.

“Kuuntelen musiikkia, seuraan Tulvaa somessa ja tunnen Oulun hiphop-kulttuuria eteenpäin vieviä ihmisiä, joten asia on lähellä sydäntäni. Myös huoli nuorista ja nuorista aikuisista painoi mieltä lahjoituskohdetta valitessa”, kertoo Merikosken R-Kioskin yrittäjä Minna Kantola.

Kahdessa kuukaudessa tuhannen euron kerääminen vaatii yrittäjältä suuria ponnisteluja. Kantola kuvailee pikaruokamyynnin olleen aikamoista tykitystä, mutta päämäärätietoisella tekemisellä rahat saatiin lopulta kasaan. Onnistuneen kampanjan jälkeen yrittäjä aikoo myös jatkossa seurata Tulva ry:tä ja Telakan toimintaa jättäen portin auki myös tulevaisuuden yhteistyölle.

R-Kioskilta saatu lahjoitus lämmittää yhdistyksen aktiiveja

Lahjoitus tuli oivalliseen aikaan, sillä lokakuun alussa Tulva ry:n Telakka-mediatalolla alkoi TE-palveluiden ja Oulun kaupungin kanssa yhteistyössä järjestettävä mediapaja-työtoiminta. Se omalta osaltaan vaatii lisää rahallisia resursseja.

“Lahjoitus tuli täydelliseen saumaan. Olimme juuri miettineet, että tarvisimme ilmalämpöpumpun Telakan tiloja lämmittämään. Nyt saamme toiminnan täällä ympärivuotiseksi”, sanoo Tulva ry:n toiminnanjohtaja Henry Kuusiniemi.

Taloudelliset avustukset antavat poikkeuksetta uusia mahdollisuuksia yhdistyksen toimintaan.

“On hienoa huomata, miten yksityinen yrittäjä on valmis tukemaan tällaista. Olemme rakentaneet ruohonjuuritasolta itse tyhjästä koko toiminnan, joten kaikki lahjoitukset ovat enemmän kuin tervetulleita”, Kuusiniemi jatkaa.

Merikosken R-Kioskilta saatu lahjoitus on ensimmäinen yksityisen sektorin myöntämä rahallinen avustus Tulva ry:lle. Yhdistys on avoin lahjoituksille ja yhteistyölle myös jatkossa.

Lappi-reggaen ykkösnimi The Meänland julkaisi debyyttialbuminsa – teemoina kieliaktivismi, rakkaus ja huumori

Lappi-reggaen ykkösnimi The Meänland julkaisi debyyttialbuminsa – teemoina kieliaktivismi, rakkaus ja huumori