26172892_1194289420707936_8753719656944451900_o-2.png

@tulvamedia
info (at) tulvamedia.fi

Matti Tamoselta uusi singlelohkaisu – yksi tarina tulevalta soolo-EP:ltä

Matti Tamoselta uusi singlelohkaisu – yksi tarina tulevalta soolo-EP:ltä

Elämänmakuisista ja arjen hopeareunusta etsivistä lyriikoista tunnettu Matti Tamonen havahtuu utuisen kohinan keskeltä juuri julkaistulla Taas-singlellä. Tuoreella raidalla maanantai ja tiistai skipataan, ja eilinenkin on parempi unohtaa viikkojen ja kuukausien lipuessa ohi.

Melankolinen soolokipale tekee selvää pesäeroa räppärin juhlavaan Käsipäivää-debyyttialbumiin sekä aiempien Kolmiyo- ja GMMT-julkaisujen gruuvaaviin tunnelmiin. Jumiutunutta arkirealismia kivuliaasti heijasteleva teksti asettuu mutkattomasti HKI Crates -tuottajakollektiivistakin tutun Janne K:n tuottamaan soljuvaan trap-taustaan.

Biisin tunnelmasta ja sooloprojektin tyylistä kysyttäessä Tamonen painottaa, ettei yhden sinkun apaattinen teema leimaa tulevaa tuotantoa. Taas-single on ennen kaikkea fiktiivinen tarina, joka poikkeaa aiemmasta omaa elämää reflektoivasta materiaalista eräänlaisena biisinkirjoittajan kehostapoistumiskokemuksena.

Käsipäivää-levyhän kertoo aika suoraan omasta arjesta. Se oli sellainen päiväkirjamainen. Nyt kun rupesin tekemään tätä EP:tä, niin halusin ottaa jonkun uuden tulokulman näihin soolohommiin kirjoittamalla neljän biisin tarinakokonaisuuden. Näkisin tämän EP:n taittuvan hyvin vaikkapa 20 minuutin lyhytelokuvaksi”, Tamonen maalailee.

Rap-kansa voi siis odottaa jotain Pink Floydin The Wallin tai Deltron 3030 -nimikkolevyn kaltaista konseptialbumia – tosin napakassa EP-koossa.

Ei pelkkää sooloilua

Soolo-EP:n työstämisen ohella Matti Tamonen kertoo työskentelevänsä yhä niin Kolmiyo-trion kuin GMMT-duonkin parissa. Miehen mukaan molemmilta yhtyeiltä on tulossa uutta musiikkia toistaiseksi tuntemattomalla julkaisuaikataululla. Ja jottei tekeminen loppuisi kesken, on räppäri ehtinyt työstää EP:n täydeltä tavaraa myös Jaska13:n ja Olli PA:n kanssa.

Erityisen hedelmällisinä Tamonen pitää jokakesäisiä ”biisileirejä” GMMT-aisaparin G-Miehen kanssa. Rap-kollegat perustavat mökille työretriitin, missä taotaan elokuussa julkaistun Rakkauden kesä -sinkun kaltaisia hittejä.

”Kesän aikana saatiin suurin osa GMMT:n tulevan EP:n rungosta tehtyä biisileirillä. Nyt vielä vähän miksaillaan ja viilaillaan. Pikkuhiljaa pudotellaan sieltäkin singlejä ulos”, Tamonen kertoo GMMT:n kuulumisista.

KauhiaJuhan tuore trap-bangeri on alusta loppuun pelkkää gangstakävelyy

KauhiaJuhan tuore trap-bangeri on alusta loppuun pelkkää gangstakävelyy

Henry K haastaa itsensä katu-uskottavalla rakkausbiisillä

Henry K haastaa itsensä katu-uskottavalla rakkausbiisillä