26172892_1194289420707936_8753719656944451900_o-2.png

@tulvamedia
info (at) tulvamedia.fi

KauhiaJuhan tuore trap-bangeri on alusta loppuun pelkkää gangstakävelyy

KauhiaJuhan tuore trap-bangeri on alusta loppuun pelkkää gangstakävelyy

Oululaisen KauhiaJuhan juuri julkaistu Gangstakävelyy-single on oiva soundtrack syksyn hämyisille lenkkipoluille. Kyseessä ei suinkaan ole mikään tribuutti Yhdysvaltojen Memphisissä syntyneelle katutanssille, vaan enemmänkin vertauskuva määrätietoiselle ja periksiantamattomalle mielentilalle.

En Kiellä Enkä Myönnä -rap-yhtyeestä tuttu KauhiaJuha ja singlellä vieraileva KSP-duon toinen puolisko Pekedi gangstakävelevät niin kadulla, kaupassa kuin postia noutaessakin. Rap-tunnelmoinnin takaa paljastuu vastuuntuntoinen elämänasenne, jonka mukaan asiat hoidetaan loppuun vastoinkäymisistä huolimatta.

”Gangstakävely voi olla sellainen juttu tai keino, miten tässä elämässä mennään eteenpäin. Jokaisella on se oma tapa löytää ne ratkaisut, ettei jää junnaamaan paikalleen”, KauhiaJuha avaa biisin kryptistä käsitteistöä.

Jalat tukevasti maassa räppäävällä KauhiaJuhalla ei ole tapana egoilla tai maalailla musiikillaan elämää suurempia kuvia. Hän kertoo merkityksellisten tekstien kumpuavan omasta elämästä ja arjesta, kun vain muistaa välillä pysähtyä ihmettelemään.

”Musiikki on alusta asti ollut itselle sellainen selviytymiskeino. Arki- ja työkiireiden jälkeen on aina kuitenkin se musiikki, johon voi pysähtyä”.

Singlellä vieraileva Pekedi kertoo olevansa samoilla linjoilla KauhiaJuhan kanssa. Sanoitustyön apuna oululaisräppäri pitää epävirallista päiväkirjaa, johon mies rustaa riimejä vaikka keskellä yötä.

”Omasta elämästä, kokemuksista ja tuntemuksistahan sitä tulee kirjoitettua. Tämän sinkun kohdalla gangstakävely merkitsee minulle tapaa ottaa asiat vastaan – oli ne sitten positiivisia tai negatiivisia”, Pekedi kertoo.

Vanha koira oppii uusia temppuja

KauhiaJuha tuottaa tavallisesti omat taustansa, ellei jotain erityisen kolahtavaa satu löytymään musiikin moniosaajista koostuvasta kaveripiiristä. 1990-luvun iskevän boombap-tyylin perään haikaileva räppäri-tuottaja kertoo lämmenneensä aluksi hyvin hitaasti maailmalla vallitsevalle trap-soundille.

”Trapin kanssa minulla kesti tosi kauan ennen kuin korvat alkoivat tottua. Sieltä löytyy mukavia rytmejä ja tempoja, joihin on kiva kirjoittaa. On mukava duunata välillä uudempaa tyyliä, vaikka boombap-mies olenkin edelleen”, KauhiaJuha kertoo.

Tyylin sittemmin suvereenisti omaksuneen biittinikkarin tuoreimpiin tuotantoihin lukeutuu esimerkiksi EKEM-yhtyekaverin Tatu A:n Henkiin-singlen tausta.

KauhiaJuha kertoo saavansa työstää musiikkia omaan tahtiin levy-yhtiö Överdogin siunauksella. Kappale kappaleelta verkkaisesti muotoutuvan sooloprojektin ohella biisejä pyritään nauhoittamaan myös EKEM-kokoonpanolla aina perheellisten toverusten ehtiessä.

”Bändin puitteissa meinaa olla ruuhkavuodet. Ei ihan joka päivä pääse äänittelemään, mutta Dropbox on silti demoja täynnä”, hyväntuulinen sanaseppä paljastaa.

TulvaTV:n haastattelussa pian uutta musiikkia julkaiseva Olli Antonio

TulvaTV:n haastattelussa pian uutta musiikkia julkaiseva Olli Antonio

Matti Tamoselta uusi singlelohkaisu – yksi tarina tulevalta soolo-EP:ltä

Matti Tamoselta uusi singlelohkaisu – yksi tarina tulevalta soolo-EP:ltä