26172892_1194289420707936_8753719656944451900_o-2.png

@tulvamedia
info (at) tulvamedia.fi

Hiljaiseloa viettänyt vaatebrändi MOAR® palaa katumuodin pelikentille

Hiljaiseloa viettänyt vaatebrändi MOAR® palaa katumuodin pelikentille

Muutama vuosi takaperin Moarin leikikkääseen panda-logoon törmäsi tämän tästä. Oulun seudulta ponnistanut pienbrändi saattoi vilahdella niin räppäreiden lavakuteissa kuin videobloggaajien vlogeissa.

Alkutaipaleen yksinkertaisten pipo- ja t-paitamallien vierelle syntyi erilaisia paikallisena käsityönä tehtyjä pieneriä sekä asusteita. Brändin valtakunnallinen läpilyönti häämötti jo tähtäimessä, kun suunnittelija Henri Lyytinen päättikin yllättäen palata takaisin koulun penkille.

”Brändin kestävän jatkon kannalta näin, että minun piti vielä päivittää osaamistani ja kirkastaa visiotani rauhassa”, Lyytinen selittää täyskäännöstään.

Inspiraatiota Floridan lämmöstä

Vuonna 2012 Lyytinen matkusti nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan opintojensa myötä Floridan Fort Lauderdaleen työharjoitteluun. Työkiireiden salliessa mies seikkaili ahkerasti ympäri Floridan rannikkoa tutustuen alueen värikkääseen katukulttuuriin, joka teki lähtemättömän vaikutuksen orastavaan taitelijaan.

”Chillailin välillä itsekseni, ajelin bussilla ja kävin erilaisilla ostareilla. Miami Beachille eksyessäni löysin tieni Kidrobotin ja Pink+Dolphinin liikkeisiin, joissa kummastelin itselle ihan uudenlaista designia”, Lyytinen muistelee.

Suomeen palatessa Lyytinen ei millään saanut poptaiteen ja katukulttuurin upeita fuusioita pois mielestään. Vaivaan ei auttanut muu, kuin opitun trendin soveltaminen omiin varovaisiin taidekokeiluihin. Inspiraation tuloksena luonnoslehtiöön syntyi kuva pastellisilmäisestä pandakarhusta.

”Ajattelin aluksi perisuomalaiseen kuvakieleen sopivaa karhua, mutta se kaipasi kipeästi jotain erilaisuutta. Oivalsin, että pandakarhuhan voi olla kiltti bambua mussuttava nallekarhu, mutta samalla taas petoeläin. Se on musta sekä valkoinen. Jokin siinä tasapainossa kiehtoi.”

Sittemmin Lyytinen on opiskellut niin artesaanialaa kuin valokuvausta. Kouluista on löytynyt merkittäviä tukiverkostoja ja lisäintoa ammattimaiseen otteeseen, mutta eniten taiteilija-suunnittelija vannoo oppineensa kuitenkin kantapään kautta.

”Moarin syntyvaiheilla, eli silloin vuoden 2012 paikkeilla vaatealan tietoja tai taitoja ei pahemmin ollut. Nyt tunnen käsityöprosessin paremmin aina suunnittelusta, ompeluun ja printtien painoon asti”, Lyytinen iloitsee.

“Nyt saan toteuttaa sitä, mikä jäi sinne odottamaan”

Lyytinen ei malta pysyä tuolissaan katsellessaan Moarin verkkosivuston uutta sisääntulosivua tietokoneeltaan. Tutun panda-logon päällä lukee suuren maailman tyyliin julistavasti ”coming 2019” ja ”bless is moar”. Jälkimmäinen sanaleikki vakiintui hauskaksi iskulauseeksi kaveriporukan hokemasta.

”Nyt kun toimintaa rakennetaan vakaammalle pohjalle, voin keskittyä paremmin luovuuteen ja suunnitteluun. Kauan kaivattujen pipojen lisäksi olen pohtinut myös lapsille omaa mallistoa. Jatkossa haaveenani olisi myös tuoda Moar-alustalle vierailevia nuoria taiteilijoita”, Lyytinen visioi.

Tukea kulttuurille yhdessä Tulva ry:n kanssa

Moarin uudelleenlanseerausta juhlitaan 2. helmikuuta Tulvaklubi XXL -tapahtumassa. Oulun Club Teatrialla nähdään festaritason artistikattaus suomalaisen urbaanin musiikin ykkösnimiä. Lavalle nousevat muun muassa YleX:ltä tutut Lyömättömät, comebackin tehnyt Konala Cartelli sekä harvoin keikkaileva oululainen legendakokoonpano Perusjätkät.

Panda-logollisia 100% kierrätysmateriaaleista valmistettuja Moarin tekstiilejä voi bongata niin lavalta kuin myyntipisteeltäkin. Tapahtuman lipputulojen tapaan Moarin myyntituloilla tuetaan Tulva ry:n Telakka-mediatalon rakennustöitä ja ylläpitoa.

Klikkaa ylläolevaa kuvaa ja osta liput tapahtumaan. Lisätietoa tapahtumasta tästä.


Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Moar-brändin kanssa

Uudella Club Teatrialla ensimmäiset hiphop-bileet lauantaina – tuotot nuorisotyölle

Uudella Club Teatrialla ensimmäiset hiphop-bileet lauantaina – tuotot nuorisotyölle

#FUCKCANCER Charity Club -tapahtumalla tuetaan syöpään sairastuneita nuoria

#FUCKCANCER Charity Club -tapahtumalla tuetaan syöpään sairastuneita nuoria