26172892_1194289420707936_8753719656944451900_o-2.png

@tulvamedia
info (at) tulvamedia.fi

Gang Starrilta uutta musiikkia 16 vuoden tauon jälkeen - dokumentti tulossa myöhemmin

Gang Starrilta uutta musiikkia 16 vuoden tauon jälkeen - dokumentti tulossa myöhemmin

Gang Starrilta uutta musiikkia 16 vuoden tauon jälkeen - dokumentti tulossa myöhemmin.jpg

Legendaarisen Gang Starr räppäri Gurun poismenosta tulee keväällä kuluneeksi kymmenen vuotta. Gurun ja DJ Premierin muodostaman Gang Starrin edellinen julkaisu on 2003 ilmestynyt The Ownerz. Uudella Family and Loyalty biisillä kuullaan Gurun lisäksi J-Colen vokaaleja versen verran.

“J-Cole on se kaveri nykyisestä MC-sukupolvesta, joka on lyyrisesti sillä tasolla, jolla Guru oli ja jonka kanssa hän haluaisi työskennellä. Kun Cole kuuli nauhoituksen, hän sai kylmiä väreitä ja tiesi, että se oli klassikko”, DJ Premier sanoo brittiläisen musiikkilehden New Musical Expressin haastattelussa.

Gurun vuonna 1993 ilmestynyt Jazzmatazz -albumi yhdisti ensimmäistä kertaa livebändin soittamat jazztaustat ja räpin vokaalit.

Gang Starrin ensimmäinen albumi julkaistiin 1989 ja yhtye jäi tauolle seitsemännen albuminsa jälkeen vuonna 2003. New Yorkin rap-legendat eivät tehneet yhteistyötä tämän jälkeen ja Gurun kuollessa syöpään 2010 oli epävarmaa, kuullaanko Gang Starria enää.

Huhujen mukaan uutta Gang Starria olisi tulossa LP:n verran, mutta varmistusta asiaan ei ole saatu. DJ- ja tuottajalegenda Premier ilmoitti kuitenkin, että työstää Gang Starr -dokumenttia yhdessä Gurun sisaren Patricia Elamin kanssa.

Muun muassa Kendrick Lamar ja Kanye West ovat sanoneet ottaneensa suuresti vaikutteita newyorkilaisduosta. Myös Netflix-sarja Luke Cagen ensimmäisen tuotantokauden jaksot ovat nimetty Gang Starrin kappaleiden mukaan.


Maaliskuussa DJ Premier tiputti Headlines-singlen, jossa sampleista rakennettuun taustaan räppäsivät Westside Gunn, Conway the Machine ja Benny the Butcher. Tarkkakorvaisimmat rap-diggarit saattoivat tuolloin huomata biitin samplessa yhtäläisyyksiä Gettomasan Johtotähti -kappaleeseen. Johtotähden biitti on jyväskyläläisen Ruubenin käsialaa.

Monitaiteinen Battle On Tour yhdistää länsimaista ja saamelaista kulttuuria

Monitaiteinen Battle On Tour yhdistää länsimaista ja saamelaista kulttuuria

Asan akustinen Iholla-kiertue saapuu Ouluun lauantaina

Asan akustinen Iholla-kiertue saapuu Ouluun lauantaina