26172892_1194289420707936_8753719656944451900_o-2.png

@tulvamedia
info (at) tulvamedia.fi

"Sen takia” antaa esimakua tulevasta moderniin soundiin kumartavasta KSP-albumista

"Sen takia” antaa esimakua tulevasta moderniin soundiin kumartavasta KSP-albumista

KSP

Keskiviikkona oululaisten Pekedin ja Smulion muodostama KSP eli Kielet Solomussa Productions julkaisi uuden Sen takia -singlen. Vierailijana sinkulla kuullaan tuottajaräppäri KauhiaJuhaa. Hän on myös jatkojalostanut alun perin Jared Geton tuottamaa biittiä ja miksannut kappaleen. Masteroinnista vastaa yli 3000 kappaletta masteroinut TTLangen. Sen takia on esimakua tulevasta moderniin soundiin kumartavasta KSP-albumista.

“Biisi kertoo henkilöstä, joka on pahassa paikassa omien henkilökohtaisten syidensä takia, mutta piilottaa sen maailmalta”, sanoo KSP-yhtyeen Pekedi.

Kappaleen teemaan on helppo samaistua, joten sanasepät ovat riimeillään osuneet oikeaan.

“Jokainen rivi ei ole suoraan omasta elämästä, mutta meistä jokainen on varmasti ollut joskus synkässä mielentilassa”, Pekedi jatkaa.

Sen takia on kuultu energisistä keikoistaan tunnetun kaksikon livesetissä jo aikaisemmin, mutta valmiin muotonsa biisi sai vasta tänä kesänä. Ideointi oli aloitettu vuosia sitten Pekedin kirjoittaman kertosäkeen ympärille. Ensimmäisten äänitysten jälkeen biisin raakaversion sai miksattavakseen KauhiaJuha.

“Pian tuli Juhalta viestiä, että biisi toimii hyvin ja hän haluaisi myös kirjoittaa säkeistön siihen. Onneksi kirjoitti, sillä verse toi lisää syvyyttä biisille”, KSP:n Smulio sanoo.

Edelleisen kerran KSP:tä ja KauhiaJuhaa kuultiin samalla raidalla tammikuussa tulleella Lunizil singlellä, josta tehtiin myös video.

Boombap-ähky inspiroi uusiin äänimaailmoihin

KSP:n debyyttialbumi Luksusta arki ilmestyi 2016 sisältäen rehdeillä boombap-biiteillä varustettua räppiä. Sen jälkeen miehet ovat päivittäneet soundimaailmaansa modernimmaksi. Överdogille sainatut oululaiset mainitsevat uuden albumin olevan hyvällä mallilla.

“Luksusta arjen jälkeen iski pienimuotoinen boombap-ähky molemmille ja koettiin, että tähän voisi koittaa jotain muuta. Uudet tuulet ovat inspiroineet musiikin tekoa”, kommentoi Pekedi.

Selkeää teemaa ei ole vielä levylle syntynyt, mutta miehet ovat silti luottavaisia tulevaisuuden suhteen. Usein punainen lanka syntyy vasta, kun valmiit biisit kasataan kokonaisuudeksi.

“Ennen levyä haluttaisiin puskea vielä ainakin yksi single videoineen ulos”, Pekedi lopettaa päättäväisesti.

Asan akustinen Iholla-kiertue saapuu Ouluun lauantaina

Asan akustinen Iholla-kiertue saapuu Ouluun lauantaina

Monsp julkaisee kaksi suomiräpin klassikkolevyä uudelleen vinyylinä – myös vanhoja julkaisuja tarjouksessa Levykauppa Äx:ssä

Monsp julkaisee kaksi suomiräpin klassikkolevyä uudelleen vinyylinä – myös vanhoja julkaisuja tarjouksessa Levykauppa Äx:ssä