26172892_1194289420707936_8753719656944451900_o-2.png

@tulvamedia
info (at) tulvamedia.fi

Uudella Club Teatrialla ensimmäiset hiphop-bileet lauantaina – tuotot nuorisotyölle

Uudella Club Teatrialla ensimmäiset hiphop-bileet lauantaina – tuotot nuorisotyölle

Uudella Oulun Club Teatrialla ensimmäiset hiphop-bileet – tuotot osallistavalle nuorisotyölle.jpg

Tämän viikon lauantaina Tulva ry tuo Club Teatrialle kovan kattauksen suomalaisen reggaen ja hiphopin ykkösnimiä. Pitkältä tauolta palaava Tulvaklubi tulee Teatrialle entistä isompana ja monipuolisempana, sillä illan aikana nähdään yhteensä kahdeksan kokoonpanon keikat. Artistien lisäksi tapahtumassa nähdään MOAR -vaatebrändin uudelleenlanseeraus. Moarin uusia 100% kierrätysmateriaalista valmistettuja tekstiilejä myydään paikan päällä.

Vastaavaa ei ole uudella Teatrialla vielä nähty, sillä tähän asti tarjonnasta on kokonaan puuttunut urbaani musiikki.

Tapahtuman tuotoilla Tulva ry pyrkii edistämään Telakka-mediataloprojektia ja tukemaan siellä myöhemmin tehtävää nuorisotyötä.

Nuorison eteen tehdään liikkeitä ilman isoa rahoitusta

”Idea lähti siitä, että halutaan pyörittää meidän Telakka-mediataloa ja tehdä liikkeitä nuorison eteen, vaikka isoa rahoitusta ei mistään tulisikaan. Heti kun paikka Toppilasta saatiin, alettiin suunnittelemaan tätä tapahtumaa”, sanoo Tulva ry:n kulttuurituottaja Henry Kuusiniemi.

Varoja kerätään Telakan rakentamiseen, ylläpitoon ja sinne tulevaan laitteistoon. Telakan toiminnan ohella kulttuuriyhdistys pyrkii jatkamaan tuttua Tulvaklubi-konseptiaan, sekä järjestämään enemmän tapahtumia myös alaikäisille.

Tapahtumien järjestämisestä Tulvalla on vankka kokemus. Pelkästään viime vuonna kulttuuriyhdistys järjesti peräti 15 Tulvaklubia.

Jatkossa Telakan tilat mahdollistaisivat alaikäisillekin suunnatut tapahtumat ja sen, että nuoret voivat itsekin järjestää tiloissa tapahtumia. Nuorille suunnatusta mediapajasta on myös keskusteltu kaupungin kanssa.

”Se keskittyisi median eri osa-alueisiin, kuten valo- ja videokuvaamiseen. Jos mediatyöpaja onnistuu, tarjoamme nuorille paljon muutakin. Meillä on tässä porukassa monen eri alan osaajia”.

Telakan tilat ovat jo nyt herättäneet kiinnostusta, ja jatkossa niitä annetaan käyttöön avoimesti.

Artisteilta iso käden ojennus

Kaikki lauantaina nähtävät artistit esiintyvät ilman korvausta vain tukeakseen Tulva ry:n toimintaa.

”Ollaan kohdeltu artisteja aina hyvin ja kerrottu meidän visioistamme. Artistit uskovat meihin ja näkevät meissä potentiaalia”, Kuusiniemi kertoo.

Artistikattaus sisältää pitkän linjan räpin tekijöitä Jodarokista ja Konala Cartellista aina Lyömättömiin, mutta myös uutta tyylisuuntaa kuullaan, esimerkiksi Olli Antonion ja JV:n tarjoilemina. Reggaen ilosanomaa tapahtumaan tuo Joonas Hauveli & Rytmirengit band.

Oululaisten hiphop-fanien iloksi myös harvoin keikkailevat Perusjätkät esiintyvät tapahtumassa. Lisäksi illan aikana lavalla nähdään kaksi DJ:tä, takavuosien Full Clip -räppiklubeilta tuttu oululainen J-Honey ja Tippa T:n DJ:nä tunnettu DJ H1N1.

”Kun jengi tulee Teatrialle nauttimaan edullisella lipunhinnalla tasokkaasta illasta, he osallistuvat meidän talkoisiin Oulun nuorten puolesta”, Kuusiniemi lopettaa.

Klikkaa ylläolevaa kuvaa ja osta liput tapahtumaan. Lisätietoa tapahtumasta tästä.


Arktisissa olosuhteissa räpätään jälleen – maailman pohjoisin rap-festivaali järjestetään neljättä kertaa

Arktisissa olosuhteissa räpätään jälleen – maailman pohjoisin rap-festivaali järjestetään neljättä kertaa

Hiljaiseloa viettänyt vaatebrändi MOAR® palaa katumuodin pelikentille

Hiljaiseloa viettänyt vaatebrändi MOAR® palaa katumuodin pelikentille