26172892_1194289420707936_8753719656944451900_o-2.png

@tulvamedia
info (at) tulvamedia.fi

Suomen laajimman graffitinäyttelyn avajaiset tänään Oulussa

Suomen laajimman graffitinäyttelyn avajaiset tänään Oulussa

rv_sinkansivuille.jpg

Rakkaudesta vapauteen tarjoaa mahdollisuuden tutustua monipuoliseen graffitikattaukseen ja löytää uusia näkökulmia siihen, mistä katukalligrafiassa on kyse.

Ammattigraffititaiteilija Jouni "Psyke" Väänäsen kuratoima Rakkaudesta vapauteen -näyttely esittelee Etelä-Suomessa vaikuttavia huipputaiteilijoita mukaan lukien oululaisia graffareita ja Claudia ”MadC” Walden. Saksalainen legenda MadC lukeutuu alan kansainväliseen parhaimmistoon. Mukana on myös valokuvakooste suomalaisen graffitin historiasta. Keravan taidemuseon tuottama näyttely järjestetään Oulun taidemuseossa.

Perimätiedon mukaan Suomen ensimmäiset graffitit ilmestyvät 1979 Ouluun, mikä tekee kaupungista oivallisen paikan Suomen kattavimmalle graffitinäyttelylle. Suomessa 90-luvun kultavuosia seurasi nollatoleranssi, mutta tällä vuosikymmenellä sallivuus ja kiinnostus katutaidetta kohtaan on lisääntynyt valtavasti. Oulussa katutaiteelle on annettu tilaa muuntamoissa, sähkökaapeissa, alikuluissa ja kaupunkiin on toteutettu useita tilaustöitä. Laillisia maalausseiniä on kaupungissa jo yli 20. Oulun Katutaide ry:n nettisivuilta löytyy katutaidereitti sekä tietoa uusista hankkeista.

Näyttely on esillä 25. maaliskuuta asti. Tämänpäiväiset avajaiset ovat kaikille avoin ja maksuton tapahtuma. Lisätietoa avajaisista löytyy Facebookista.

Odelta uusi sinkku – pystytkö tulkitsemaan syvällisen merkityksen?

Odelta uusi sinkku – pystytkö tulkitsemaan syvällisen merkityksen?

Suomiräppiä tunturissa – Rap Weekend Saariselkä järjestetään kolmatta kertaa

Suomiräppiä tunturissa – Rap Weekend Saariselkä järjestetään kolmatta kertaa